250 гр телешко месо (в краен случай - кайма)
4 листа по-дебели кори за баница
1 к.ч. разтопено краве масло
4 средно големи картофа
2 глави лук
1 настърган морков
1 жълтък
черен пипер, сол
Месото се измива и се накълцва на дребно (може и в блендер). Лукът се реже ситно, морковът се настъргва и заедно се запържват в загрятото масло. Щом се задушат и омекнат, се добавя месото (каймата) и се бърка, докато то също се задуши добре. Картофите се обелват и настъргват на едро ренде, след което се добавят към месото в тигана. Плънката се подправя на вкус със сол и черен пипер и се оставя да поври още малко, докато остане на мазнина. Към плънката може да добавите и други подправки на вкус - чубрица, риган, мащерка, наситнен магданоз.
Корите се разстилат, всяка се маже с малко разтопено масло и отгоре се разпределя плънката. Навиват се на руло и се редят в намазнена тавичка. Навитата баница се маже с разбития жълтък и останалото масло и се пече на силна фурна за около 30 минути (докато се зачерви добре).