Селска гъбена чорба

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Селска гъбена чорба
Селска гъбена чорба
admin
Добавена от: admin
278786
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 г пресни гъби
1-2 глави (100 г) кромид лук
1 връзка магданоз
2 с.л. (20 г) брашно
5 с.л. (50 мл) растително масло
1 ч.л. (5 г) червен пипер
лимонов сок или оцет
сол

Ситно нарязаният лук се задушава в мазнината заедно с брашното, след което се поръсва с червеният пипер. Гъбите се нарязват на ивички и се попарват с вряла вода, след което се отцеждат и се прибавят при лука. Заливат се с 5 ч.ч. гореща вода, посоляват се и се варят до омекване. Супата след свалянето й от огъня се поръсва със ситно нарязан магданоз и се подкиселява с оцет или лимонов сок.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft