Селска манджа с наденица
20 Февруари 2014
36109
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Картофите се нарязват на малки парченца около 1 см., а морковът - на ситни кръгчета. Слагат се да се варят заедно в 2 л. вода. Доматите също се нарязват на малки кубчета около 1 см. (най-добре е преди това да ги попарите във вряла вода и да ги обелите).
Щом водата заври, се прибавя оризът. Бъркайте периодично, за да не загори ястието. Междувременно нарежете наденицата на кръгчета.
След 10-тина минути към врящите картофи и ориз се добавят доматите и подправките. Щом водата заври повторно, се добавя и наденицата. След още 5 минути се прибавя царевичното брашно и зехтинът. Вари се до сгъстяване и омекване на зеленчуците. Ястието се поднася топло.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари