Селска питка с праз
17 Ноември 2015
9907
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В купа се смесват всички съставки за тестото, без маята да се захваща. Замесва се незалепващо тесто, средно меко.
В тиган се слага малко олио, добавя се нарязаният праз и се пържи 10-тина минути, след което се добавя нарязаната пиперка. Сместа се подправя на вкус и се сваля от огъня.
Оставя се да поизстине, след което се добавят яйцата, сметаната, сиренето .
От тестото се разточва кръгла кора, в средата се слага плънката, завиват се добре краищата, като се усукват леко настрани и навътре, а в средата се подреждат листенца картофи. Леко се намазва с олио и се пече около 25 минути на 200 градуса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари