300 гр. мляно месо
1 глава лук
1 скилидка чесън
5-6 картофа
70 гр. ракия или друг концентрат
сол, черен пипер, червен пипер
1 кафена лъжичка сух магданоз
4 моркова
2 домата
300 мл зеленчуков бульон
1 консерва грах (255 гр.)
олио
1/2 чаена лъжичка захар
Загрейте олиото в по-дълбок тиган, запържете вътре месото, добавете нарязаните лук и чесън, след това -картофите, нарязани на кубчета, и подправете със сол, черен пипер и червен пипер на вкус. Добавете ракията, разбъркайте и залейте с бульона. След това прибавете захарта, нарязаните моркови, магданоза и оставете ястието да къкри, като периодично добавяте по малко вода. Добавете и нарязаните домати.
Към края на готвенето изсипете вътре граха, объркайте всичко добре и добавете още подправки на вкус.
Може да добавите и каквито зеленчуци предпочитате - чушки, грах, боб и пр.
Поднесете яхнията гореща с пресен топъл хляб.