Баница със сирене - и баба знае да я прави, както гласи популярният израз. Но опитвали ли сте да приготвите баницата с различна плънка? Например с праз или кайма, а защо не - и с двете! Точно такава вкусотия сме ви приготвили днес - селски зелник с праз и кайма .
Селски зелник с праз и кайма
Продукти:
1 пак. готови кори за баница (от по-дебелите) или 500 гр. готово тесто
2 с.л. доматен сок
3-4 стръка праз
сол, черен пипер, чубрица, червен пипер - на вкус
Приготвяне:
Нарежете праза и го запържете в малко олио. Щом омекне, добавете подправките - сол, черен и червен пипер. Запържете каймата и добавете същите подправки + чубрицата. Щом е почти готова, прибавете доматения сок.
Ако използвате тесто, разделете го на парчета, оформете топки и разточете на тънки кори.
Слагайте от плънката с кайма и праз върху всяка кора, завивайте на руло и подреждайте корите под формата на охлюв в намазнена тава.
Оставете зелника малко да втаса (ако използвате кори не е необходимо) и го изпечете в загрята фурна на 180 градуса.
Да ви е сладко!