Едно изключително популярно ястие от селската кухня . Просто сложете всичко в тава за печене и изпечете...
Без врътня в кухнята, без продължителна подготовка, без мръсна кухня.
Готовите Селски пържоли в чеснов сос са чудесни на вкус - стават и за скъпи гости, и за домашна консумация.
Селски пържоли в чеснов сос
Продукти:
5 големи котлета
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 телешки бульон на кубче
половин литър вряща вода
100 мл бяло вино
сол, черен пипер, дафинов лист
олио, брашно за овалване
Приготвяне:
Почистете, измийте, подсушете, начукайте котлетите, посолете и подправете на вкус. След това ги оваляйте в обикновено брашно. Загрейте олиото и запържете котлетите до златисто. Когато се запържат, поставете в намазана с олио тава за печене и добавете няколко дафинови листа.
Сега запържете нарязания на ивици лук в олиото, на което сте запържили котлетите, добавете наситнен чесън и 4 супени лъжици брашно. Разтворете бульона в половин литър гореща вода и изсипете в тигана, който съдържа лук, чесън и брашно. Посолете. Не правете соса прекалено гъст.
Залейте котлетите с този сос, така че да са напълно потопени. Залейте с виното. Похлупете съда с капак или покрийте с фолио.
Печете 45 минути на 180 градуса. След това отстранете капака и печете още десет минути.
Можете също да добавите смлян пипер към соса, ако желаете.
Поднесете с ориз, паста или картофено пюре като гарнитура към това ястие.
Готово!
Пожелаваме ви добър апетит!