Селски таратор
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
22 Декември 2011
8262
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
краставици – 1 бр
маруля – 1 бр.
кисело мляко - 300 гр.
вода -100 гр
чесън – 8 скилидки
орехи - ядки 1/2 ч. ч.
оцет
копър – 1 връзка
олио – 1 ч. л.
сол
Чесънът се счуква със сол до побеляване. Прибавят се краставицата, обелена и нарязана на ситно. Прибавят се след това листата от марулята, измити добре и нарязани на ситно, ситно нарязаният копър, оцетът и сол на вкус.
Разбъркват се и се заливат с 5 ч. ч. студена вода.
Към таратора, преди поднасянето му, се прибавят смлените на по - едро орехови ядки и олио на всяка порция.
Поднася се студен.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари