Селските тиганици на баба
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
14 Юли 2015
59824
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 1/2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша настъргано сирене
5 яйца
олио за пържене
пудра захар за поръсване
Настържете сиренето на едро ренде, след което с лъжица го стрийте, докато се получи еднородна кремообразна смес. Постепенно прибавете към сиренето предварително разбитите яйца и сипвайте по малко от брашното, като през цялото време бъркате с дървена лъжица. Трябва да се получи гладко тесто с консистенцията на каша. След това със супена лъжица оформете от тестото топки, които пускайте в добре загрятото олио и пържете до златисто от двете страни. Щом са готови, тиганиците се изваждат и се отцеждат от мазнината. Поднесете ги топли, поръсени с пудра захар или намазани с мед.
Автор: lakomnik.bg
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари