Селу - екзотична халва със сусам и бадеми

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Селу - екзотична халва със сусам и бадеми
Селу - екзотична халва със сусам и бадеми
admin
Добавена от: admin
13056
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г брашно
150 г бадеми, баланширани и обелени
50 г захар
150 г запечен сусам
1 ч.л. смлян анасон
1 ч.л. канела
500 мл орехово олио (или друго, неутрално или фъстъчено)
50 г течен мед
150 г стопено масло
50 г пудра захар

Бадемите се запичат в сух тиган до тъмно златисто. Няколко се отделят за украса, останалите се нарязват на едро. Брашното се запича в сух тиган, докато стане равномерно средно кафяво (бърка се често). Оставя се да изстине. Сусамът се смила на едро или се счуква добре. В голяма купа се смесват всички съставки, без пудрата захар. Мачка се до получаване на хомогенна смес. Консистенцията е като влажен пясък или изронена тахан халва. В плато се оформя на конус, поръсва се с пудра захар и се украсява с отделените запечени бадеми. 
Добре затворена сместа е трайна 2 месеца. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft