Семпла рецепта с разкошен резултат! Кадифен кекс с ябълки и орехи - шедьовърът на есента

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Семпла рецепта с разкошен резултат! Кадифен кекс с ябълки и орехи - шедьовърът на есента
Семпла рецепта с разкошен резултат! Кадифен кекс с ябълки и орехи - шедьовърът на есента
1707
Източник: За Жената
Семпла рецепта с разкошен резултат! Кадифен кекс с ябълки и орехи - шедьовърът на есента
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Правила съм го веднъж, но определено ще го правя пак! Изключително фин и елегантен сладкиш с наситен вкус на есен!

Искам да благодаря на г-жа Мария Цветкова за прекрасния ябълков сладкиш ! Направих го точно по нейната рецепта.

Много съм доволна както от вкуса, така и от самата консистенция и вид на кекса, който веднага повторих, защото беше изяден и смятам скоро отново да го направя. Вкусен, сочен и ароматен - по принцип не обичам сухи кексове, така че тази рецепта наистина ме изненада повече от приятно.

Копирам нейната рецепта и само ще отбележа, че съм добавила вкус по желание, няколко капки течна ванилия и лимон.

Забравих да сложа содата, но моя бакпулвер е от пакетче 16гр и беше напълно достатъчен.

Ето какво ви трябва за този Кадифен кекс с ябълки и орехи :

Кадифен кекс с ябълки и орехи

Продукти:

  • 4 яйца (големи)
  • 1 чаена чаша захар 180 г
  • 1/2 чаена чаша олио 80 мл
  • 1 1/2 чаена чаша брашно 200 г
  • 1 бакпулвер
  • 1 чаена лъжичка сода за хляб (не пълна)
  • 3 средно големи жълти ябълки
  • 1 чаена чаша (неопакована) смлени орехи
  • 1 чаена лъжичка канела и 1 супена лъжица захар

Приготвяне:

Първо правя сместа. Разбивам всичко по описания ред (първо яйцата със захарта до получаване на гъста смес, след това олиото и млякото и накрая пресятото брашно смесено с бакпулвера и содата).

След това обелвам ябълките и ги настъргвам. Изцеждам им излишния сок и добавям орехите, канелата и захарта. Смесвам.

Изсипвам във форма (намазана с масло) половината тестена смес, върху тях разпределям ябълките и покривам с останалата смес.

Печете в загрята фурна на 160 градуса, докато клечката за зъби излезе суха (след приблизително 30 минути).

След като изстине, кексът се поръсва с пудра захар.

кекс с орехи и ябълки

Снимка: youtube

кадифен кекс с ябълки

Снимка: youtube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft