Мойте Рецепти
В дълбок съд на висока температура запържете каймата 4 до 5 минути, докато получи тъмнокафяв цвят. Извадете месото и го оставете настрана, след което отстранете евентуалната течност от съда.
В същия съд поставете една супена лъжица зехтин и нарязания лук. На умерена температура запържете лука 3-4 минути, докато омекне. След това добавете нарязания чесън и запържете още една минута. Добавете доматите от консерва, подправете с босилек, сол и черен пипер. Намалете на ниска температура и оставете соса бавно да къкри около половин час, докато се сгъсти.
През това време измийте тиквичките, нарежете ги на тънки филийки, посолете ги и ги оставете да се отцеждат около 15 минути, за да извлече солта излишната вода. С хартиена салфетка добре ги попийте, след което ги прехвърлете в грил-тиган да се запекат 2-3 минути от всяка страна.
В купа смесете Рикотата, настъргания пармезан и яйцето, след което започнете да редите лазанята. На дъното на подходящ съд поставете една трета от изпърженото мляно месо, върху него подредете една трета от тиквичките, след това - една трета от доматения сос и сместа със сирене, а над всичко добавете моцарелата, нарязана на малки кубчета. Поставяйте продуктите в същия ред, докато ги изчерпате, като последната една трета от моцарелата заделете. Печете лазанята в предварително загрята фурна на 190 градуса около половин час, покрита с алуминиево фолио. Свалете фолиото, добавете останалата моцарела и печете още 20 минути, докато цялото сирене се разтопи по повърхността на лазанята.