Мойте Рецепти
4 чаши смлян карфиол (около 1 глава)
4 яйца
2 чаши сирене Моцарела + малко кашкавал
3 супени лъжици риган
сол, черен пипер на вкус
1-2 чаши на сирене моцарела + малко кашкавал (за плънката)
Възможно ли е хем да е здравословна, хем безбожно вкусна любимата на всички пица? Ето добрата новина: приготвена по този начин, пицата не отстъпва по нищо на оригинала и не съдържа и грам тесто!
Първо наситнете карфиола (настържете го или смелете в блендер, но не на съвсем ситно - трябва да прилича на трохи).
Сложете го в микровълновата за 10 минути или го задушете на пара или на фурна, докато омекне.
Смесете всички съставки (с изключение на тези за плънката).
Върху хартия за печене сложете половината (ако искате да приготвите по-малко количество) или цялата смес, след което запечете на 200 ° за около 20 минути или докато добие златиста коричка.
Извадете, поръсете с плънката и сложете за още 5 минути във фурната (сиренето се разтопи и зацвърчи приятно).