1,3 л прясно мляко
250 гр. масло
6 супени лъжици брашно
6 яйца
18 супени лъжици захар
2 пакетчета пудинг ванилия
250 мл сметана за разбиване
2 готови кори за крем пита (или предварително изпечени от бутер тесто)
Разделете белтъците от жълтъците и разбийте белтъците на гъст сняг.
Излейте половината от млякото в купа и добавете жълтъците, захарта, брашното и пудинга. Хубаво разбийте, докато получите хомогенна смес без бучки.
Втората половина от млякото поставете в тенджера на котлона. Добавете маслото. Загрейте млякото, докато започне да ври. Маслото трябва напълно да се разтопи. Махнете тенджерата от котлона.
Смесете двете смеси и бъркайте, докато получите хомогенна смес.
Накрая добавете разбитите белтъци и с миксер на ниска скорост разбийте крема, докато всички съставки се смесят идеално.
Поставете първата кора в дълбока тава и отгоре излейте крема, след което загладете с лъжица.
Разбийте сметаната и равномерно я нанесете над сместа в тавата. След това покрийте с втората кора.
Охладете крем питата добре в хладилник, преди да я поднесете. По желание поръсете с пудра захар.