150 гр. универсално брашно
45 гр. кафява захар
25 гр. кристална бяла захар
¾ чаена лъжичка канела
½ чаена лъжичка бакпулвер
½ чаена лъжичка смлян джинджифил
¼ чаена лъжичка сол
110 гр. масло
1 супена лъжица настърган пресен корен от джинджифил
За плънката:
8 ябълки
100 гр. кристална захар
2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица нарязан пресен джинджифил
Ако искате да ускорите метаболизма си и да мобилизирате изгарянето на мазнините, включете джинджифила в менюто си. Тази азиатска подправка ще стори чудо за вашата линия. Ето ви едно вкусно преложение за фин десерт с ябълки, който е идеален за тези, които иначе не са много опитни в приготвяне на сладкиши.
1. Загрейте фурната на 190 градуса.
2. В пасатор направете тестото: Смелете за кратко брашното, захарта, канелата, бакпулвера, смления джинджифил и солта с маслото, докато получите консистенция на мокър пясък.
3. В сместа добавете още пресния джинджифил и разбийте за кратко. Охладете в хладилника.
4. За плънката: обелете ябълките, почистете ги от семената и ги нарежете на равни части. Поръсете с лимонов сок, добавете брашно, захар и пресен джинджифил. Разпределете плънката върху формата за печене.
5. Върху ябълките равномерно разпределете тестото. Печете във фурната около 50 минути, докато тестото получи златисто-жълт цвят.
Съвет:
Ако не искате да отслабнете, а просто да се насладите на богатия вкус на сладкиша, може да го поднесете с топка ванилов сладолед за разкош.