Сестра Анастасия налива 2 напитки в палачинките и стават идеално пухкави! Ето нейната малка тайна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сестра Анастасия налива 2 напитки в палачинките и стават идеално пухкави! Ето нейната малка тайна:
Сестра Анастасия налива 2 напитки в палачинките и стават идеално пухкави! Ето нейната малка тайна:
2712
Източник: За Жената
Сестра Анастасия налива 2 напитки в палачинките и стават идеално пухкави! Ето нейната малка тайна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Как се правят пухкави палачинки ? Монахинята сестра Анастасия знае това най-добре. Тя добавя към тестото за палачинки съставки, които правят ястието леко и пухкаво като облак. 

Пухкави и вкусни палачинки

Едва ли има човек, който да не обича палачинки.

Това ястие може да се сервира почти за всеки повод. Вкусни са за закуска, обяд и вечеря (ако ги приготвите в солен вариант и ги запечете на фурна). Те предлагат много вкусни възможности. Ключът тук са "добавките". 

Обикновено искаме това ястие да е пухкаво. Понякога обаче палачинките се получават твърде твърди и сухи. Време е да променим това. Затова нека при първа възможност използваме рецептата на сестра Анастасия за пухкави палачинки. Сестрата налива мляко и вода в тестото. Този патент придава на ястието очакваната пухкавост. 

пухкави палачинки

Снимка: Pinterest

Как се правят палачинките на сестра Анастасия ?

Продукти:

  • 300 г пшенично брашно
  • ½ чаша вода
  • 1 ½ чаши мляко
  • щипка сол
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 2 яйца
  • олио за пържене

Приготвяне:

Ще започнем да приготвяме палачинки, като налеем млякото и водата в дълбок съд. Добавете пресятото брашно, яйцата, щипка сол и захарта. Смесете съставките до гладкост. Поставете ги в хладилника за 20-30 минути.

Така и палачинките ще станат пухкави. След това загрейте олиото в тиган и изпържете палачинките от охладеното тесто. Те трябва да придобият приятен златисто-червен цвят. Палачинките са готови за сервиране.

изпържени палачинки

Снимка: Pinterest

Сервирайте палачинки с любимите си плънки. Добавихме малко захар към тестото, така че да е подходящо за сладък вариант. Сирене с плодове, конфитюр или ябълков сос се съчетават перфектно тук. Струва си да опитате рецептата на сестра Анастасия, защото гарантира пухкав резултат в чинията.

сладки палачинки

Снимка: Pinterest

Вода и мляко в тестото и след това охлаждане в хладилник ще накарат палачинките да зарадват всички с пухкавостта си. Този трик ще бъде полезен във всяка кухня. Гарантирано вкусни и пухкави палачинки. 

палачинки сестра Анастасия

Снимка: Pinterest

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft