Сестра ми е готвачка в Ирландия и като я питах за лесна рецепта за гости, ето какво ми продиктува набързо: Телешко "Уелингтън"

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сестра ми е готвачка в Ирландия и като я питах за лесна рецепта за гости, ето какво ми продиктува набързо: Телешко "Уелингтън"
Сестра ми е готвачка в Ирландия и като я питах за лесна рецепта за гости, ето какво ми продиктува...
8477
Сестра ми е готвачка в Ирландия и като я питах за лесна рецепта за гости, ето какво ми продиктува набързо: Телешко "Уелингтън"
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Съставки: 
1 кг телешко бонфиле 
1 кг готово тесто 
300 г гъби 
4-5 скилидки чесън 
1 връзка магданоз 
1 жълтък 
50 мл олио 
50 г масло 
сол 
черен пипер 

Приготвяне: 
Нарежете гъбите, нарежете чесъна на ситно, както и магданоз. В дълбока и широка тава загрейте заедно маслото и олиото, докато не се смесят. В тях запечатайте от двете страни телешкото месо, докато покафенее и го извадете.

В същото масло запържете и останалата част от плънката плюс подправки. Разточете тестото. Върху него разпределете плънката, и накрая върху нея поставете месото, без да да го нарязвате. Затворете добре тестото. Намажете го с жълтъка. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft