Сестра ми е готвачка в Ирландия и като я питах за лесна рецепта за гости, ето какво ми продиктува...
16 Март 2017
8477
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Съставки:
1 кг телешко бонфиле
1 кг готово тесто
300 г гъби
4-5 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 жълтък
50 мл олио
50 г масло
сол
черен пипер
Приготвяне:
Нарежете гъбите, нарежете чесъна на ситно, както и магданоз. В дълбока и широка тава загрейте заедно маслото и олиото, докато не се смесят. В тях запечатайте от двете страни телешкото месо, докато покафенее и го извадете.
В същото масло запържете и останалата част от плънката плюс подправки. Разточете тестото. Върху него разпределете плънката, и накрая върху нея поставете месото, без да да го нарязвате. Затворете добре тестото. Намажете го с жълтъка. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари