Сестра ми работи във френска пекарна. Изпрати ми рецепта за бутер тесто-Леле, колко лесно стана!...
25 Октомври 2016
1027022
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Рецептата на бутер тесто - Невероятната рецепта от милата ми сестричка!
Подготовката е за 10 минути, а можете да приготвяте с него всякакъв пай, сладки, кроасани, банички ...
Хрупкаво и ефирно в същото време. Като цяло, не тесто, а приказка - перфектно вкусно и бързо!
Съставки:
Масло - 250 грама;
Гореща вода - 1 чаша;
Яйце - 1 брой;
Сол - щипка;
Захар - 1 чаена лъжичка;
Брашно.
Стъпка по стъпка рецепта за бутер тесто
- Маслото се разтопява, оставя се да се охлади, но не съвсем студено.
- Докато маслото се разтопи, разбивате яйцето със сол и захар, добавете чаша топла вода, разбърквайте добре.
- Към получената маса добавете разтопеното масло, разбърквате и започвате постепенно да добавяте брашното.
- Колко брашно да сложите, ще разберете, когато получите тесто, което да е еластично, малко мазно и да не се залепва по ръцете ви.
- Бутер тестото е готово. Ако имате малко свободно време, можете да го оставите в хладилника за 30 минути, и след това да го ползвате за вашите кулинарни шедьоври!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари