Сирене в гювече
22 Декември 2011
23605
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3 големи глави кромид лук
3 средно големи домата
3 печени чушки
сол
растително масло (олио)
700 г краве сирене
8 яйца
магданоз
смлян черен пипер
Фурната се загрява на 180 С. Лукът се нарязва на полумесеци и се слага на дъното на гювечето. Отгоре се сипват дребно нарязаните домати и чушки. Посолява се на вкус и ce сипва олио. Всичко се разбърква се и се нарежда сиренето, нарязано на плочки, докато покрие зеленчуците. Пече се 15 минути. Отгоре се чукват яйцата и ястието се допича. Сиренето по врачански се сервира, подправено с нарязан пресен магданоз и черен пипер.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари