1 с.л. зехтин
4 скилидки чесън, счукани
2 ч.л. семенца кимион
1 голяма консерва домати на кубчета
1 глава дребен лук - обелен
1 ч.л. риган
1 с.л. масло
сол и черен пипер на вкус
150 гр. краве сирене (или Фета)
шепа зелени маслини
шепа чери доматчета
3 яйца
Задушете чесъна и кимиона в малко зехтин за няколко минути. Прибавете доматите от консерва, ригана, лука, маслото и гответе 20-тина минути. Подправете със сол и черен пипер на вкус. В тавичка за печене подредете кубчета сирене, чери доматчетата и маслините. Покрийте с топлия сос и го разбъркайте, така че да се виждат купчинките сирене и маслините. Запечете за 20 минути на 175 градуса.
Извадете от фурната и счупете яйцата отгоре (с вилица разтеглете белтъците на яйцата наоколо, така че да се изпекат равномерно). Покрийте тавата с фолио, увеличете температурата на 200 градуса, върнете я във фурната и оставете за още 10 минути, докато яйцата изглеждат готови. Поднесете с парче пресен хляб.