400 гр. сирене
50 мл. олио (според вкуса, повече или по-малко)
4 яйца
2 домата
червен пипер
4 люти чушки (по желание)
Пригответе гювечетата, в които ще печете сиренето. Разделете сиренето на 4 плочки и ги нарежете на кубчета. Подредете на дъното на гювечетата. Обелете доматите, отрежете 4 по-големи кръгчета от тях, а останалата част я нарежете на дребно и я разпределете в гювечетата. Залейте с част от олиото. Ако обичате люто, добавете малка люта чушка, предварително разрязана. Най-отгоре поставете кръгче домат. Сложете да се запече леко във фурната, след което извадете и счупете по едно яйце върху всяка порция. Залейте с останалата мазнина, поръсете с червен пипер и сложете отново да се запече във фурната, докато яйцата са готови.
Гювечето се поднася топло, в комбинация с пресен хляб.