Имаше време, когато много се страхувах от тестото с мая . Избягвах рецептите с него по всякакъв възможен начин. Затова се опитах да намеря по -прости сладкиши. Тогава за първи път се запознах с тестото на базата на извара. Приятно е да се работи и не е капризно. И любовта ми към него започна, когато направих тези солени кифлички .
Отначало използвах само захар като пълнеж. Но с течение на времето започнах да експериментирам и намерих перфектната комбинация. Тайната ми съставка бяха кокосовите стърготини . С нея соленките се изпълваха с нови ароматни цветове. Надявам се и на вас да ви хареса!
Съставки
Извара 250 гр
Сол 1 щипка
Масло 80 гр
Пшенично брашно 180 гр
Бакпулвер 1 ч.ч
Захар 3 супени лъжици.
Кокосови стърготини 2 с.л.
Подготовка
Комбинирайте изварата със сол и меко масло на кубчета. Използвайте вилица, за да омесите до гладкост.
Добавете половината пресято брашно и бакпулвера към изварата, разбъркайте. След това, постепенно въвеждайки останалото брашно (може да се наложи малко повече или по -малко), омесете плътно тесто.
Разделете тестото на две и разточете всяко. Сега навийте с точилка в дълъг правоъгълник с дебелина 2-3 мм. Отрежете назъбените ръбове.
Поръсете захар и кокос върху всяка филия тесто, след което навийте на рула. Опитайте се да ги направите възможно най -стегнати
Нарежете рулата на парчета от 5 см. Поставете рулцата върху лист за печене, застлан с пергаментова хартия и печете на 180 градуса за 20 минути.
Традиционно кифлички с извара можете да поръсите с пудра захар. Мисля, че няма смисъл да се говори дълго за съблазнителния кокосов аромат и деликатната текстура на печени изделия.