Хляб и сирене - закуската е проста и достъпна. Истината не е много удовлетворяваща. И с малко усилия получаваме страхотни триъгълници от сирене . Просто трябва да смесите всички съставки и бързо да изпържете в тиган.
Въздушните и вкусни кифлички имат невероятен вкус. Хрупкавата коричка крие деликатната каша от кашкавал. За да премахнете излишното масло, поставете триъгълниците върху хартиени кърпи и ги попийте леко.
Съставки
яйце 2 бр.
Сирена Фета 50 гр
Чедър 50 гр
Мляко 240 мл
Пшенично брашно 500–530 гр
Магданоз 0,5 куп
Слънчогледово олио 220 мл
червен пипер 1 ч.л
Бакпулвер 0,5 ст. л.
Сол 1 ч.л
черен пипер (смлян) вкус
готвене
В дълбока купа смесете яйцата, фетата, настърганият чедър, млякото, нарязан магданоз, бакпулвер и подправки. Смесете добре.
Добавете брашно на порции, омесете тесто. Не трябва да залепва за ръцете ви.
Разделяме тестото на две половини. Върху набрашнена повърхност омесете всяка с ръце на кръгла торта с дебелина 2 см.
Нарежете тортата на 8 равни триъгълника
Загрейте тиган с обилно количество слънчогледово олио. Запържете триъгълниците от двете страни до златисто кафяво.
Закуската със сирене може да бъде приготвена за няколко минути. Триъгълниците от сирене са добри сами по себе си. Но можете да ги сервирате с каквото си пожелаете