Един нов прочит на любимите сиренки на всички. Няма как да не ви допадне тази рецепта, ако сте почитатели на солените тестени изделия.
Това не е просто печиво, а истинско блаженство, състоящо се от "венчелистчетата" на въздушно тесто с обилен сочен пълнеж.
съставки
вода 200 ml
Пшенично брашно 650 g
прясно мляко 100 ml
мая 2 ч. Л.
захар 110 g
Ванилия 1 ч. Л
Слънчогледово масло 50 g
Яйце 2 броя
сол 1 ч. Л
Слънчогледово семе 1 ч. Л
подготовка
В смес от топло мляко и вода се разтваря маята. Налейте 2 супени лъжици захар и 2 супени лъжици брашно, разбърква се и се оставя 5 минути да бухне. В дълбока купа комбинирайте брашното със солта и останалата захар, добавете ванилията, яйцата, маята и растителното масло. Замесете тестото, покрийте с фолио и оставете за 60 минути на топло място.
Когато тестото втаса и се удвои, смачкайте с ръцете си и направете 22 равни парчета, навийте ги на топки и ги скрийте под фолиото
Отделете жълтъците от белтъците. Смесете изварата или сиренето с яйчен белтък и захарта в хомогенна маса. Разпънете тестото в правоъгълна форма както е показано на снимката, разпределени по ръба 1 супена лъжица от пълнежа и навийте на половина диагонално да се получчи руло. Направете това с цялото тесто, оставяйки едно топче без пълнеж
Покрийте с хартия за печене и поставете 18 ролки в кръг, нанесете втория ред от 14 ролки и сгънете останалите „венчелистчета“ по-близо до средата на композицията. Поставете последната топка тесто в центъра.
Намажете цялата торта с яйчен жълтък и поръсете със слънчогледово семе в центъра. Печете във фурната за 45 минути на 180 градуса. Оставете да изстине малко преди сервиране.
Не е необходимо да се нарязва- "венчелистчетата" лесно се отделят от общата маса
Не забравяйте да добавите рецептата към вашата Facebook страница, за да не я забравите!