380 гр. брашно с набухвател
200 гр. разтопено масло
220 гр. крема сирене
200 гр. заквасена сметана
1 яйце
1 щипка сол
120 гр. сирене чедър (или кашкавал), настъргано
120 гр. меко козе сирене
1 с.л. риган
4 с.л. сусам
Смесете брашното, разтопеното масло, крема сиренето, сметаната, яйцето и солта в купата на миксера. Бавно омесете. Добавете постепенно сиренето чедър, козето сирене и ригана. Продължете да бъркате още минута-две. От време на време обирайте стените на купата с шпатула, така че да се получи еднородна смес. Прехвърлете тестото в друга купа, покрийте я с капак или фолио и поставете в хладилник, за да се втвърди тестото.
Загрейте фурната на 190 C.
Вземете малко количество от студеното тесто и го оваляйте на топка между дланите си. Потопете всяка топка в купа, в която сте прехвърлили сусама, след което поставете готовите топки в тавичка, покрита с хартия за печене. Продължете да оформяте тестото, докато се изчерпа. Оставете достатъчно разстояние между топчетата в тавата, така че да не се слепят при надуването.
Сложете тавата във фурната за 20-25 минути, докато се зачервятприятно сиренките.
Поднесете ги студени или топли.