Какво е почивният ден без вкусна и обилна домашна закуска ? А пухкавите бухтички са любими и на малки, и на големи. Днес ви представяме рецептата за сирнени бухти , с които съботният ден (а защо не и неделният?) ще започне по най-вкусния възможен начин! Ето рецептата за тези невероятни бухти със сирене :
Сирнени бухти Събота сутрин
Продукти:
1 ч.ч.
1 ч.л. сода за хляб
200 г сирене
щипка сол
щипка захар
500 г брашно
олио за пържене
Приготвяне:
Брашното се пресява. Киселото мляко трябва да е със стайна температура. Към него се добавят содата, солта и захарта. Бърка се, докато шупне и се появят балончета.
В дълбока купа се излива шупналото кисело мляко. Добавя се натрошеното сирене. Брашното се добавя постепенно, като се бърка с телена бъркалка или лъжица, а като стане трудно за бъркане, се прехвърля на плота и се доомесва с останалото брашно. Трябва да се получи гладко, меко тесто, което да се събира на топка. Покрива се с памучна кърпа. Оставя се за около десетина минути да почине.
След това тестото се разточва на кухненски плот на кора с дебелина 5 мм. Реже се на форми по желание, а може да се изрежат и кръгчета с чаша. Суровите бухти се пържат в силно загрята мазнина от двете страни до зачервяване.
Най-вкусни са топлички.