

Мойте Рецепти
1. Вечерта, преди да приготвяте масленките, замесете тестото: объркайте всички съставки (маслото/маргарина предварително оставете на стайна температура да омекнат). Оставете тестото за 1 нощ покрито в хладилника.
2. На сутринта разточете половината от тестото на правоъгълна кора и отгоре направете купчинки от сладкото с помощта на чаена лъжичка.
3. Покрийте с кора от второто тесто (старайте се да е със същия размер като долната кора). Внимателно с къдрав нож нарежете тестото на квадрати, така че в средата на всеки да има по лъжичка плънка. Притиснете добре краищата на тестото, за да залепнат.
4. Изпечете масленките на 190-200 градуса за около 10-15 мин., така че да останат почти бели.
5. Оваляйте ги обилно в пудра захар, смесена с ванилия.