Сиромашки паниран кашкавал - уж струва стотинки, а вкусът му е като на истинския! Топ-рецепта от Сашка за дните до заплата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сиромашки паниран кашкавал - уж струва стотинки, а вкусът му е като на истинския! Топ-рецепта от Сашка за дните до заплата:
Сиромашки паниран кашкавал - уж струва стотинки, а вкусът му е като на истинския! Топ-рецепта от...
51739
Сиромашки паниран кашкавал - уж струва стотинки, а вкусът му е като на истинския! Топ-рецепта от Сашка за дните до заплата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато го опитахме за първи път при моята приятелка Сашка, беше за предястие и отначало си помислих, че е паниран кашкавал. Но след като го опитах, наистина не знаех какво ям. Приличаше много на кашкавал пане , но вкусът беше различен и малко по-сладък.

Разбира се, веднага поисках рецептата и оттогава съм го приготвяла безброй пъти и дори подобрих старата рецепта, като добавих пармезан, който му придава страхотен вкус. 

Ако вече сте любопитни какъв е този Сиромашки паниран кашкавал - четете по-надолу:

Сиромашки паниран кашкавал

Продукти (за основната смес):

  • 100 г инстантна полента (царевично брашно или качамак на прах)
  • 20 г настърган пармезан
  • 1 голямо яйце
  • брашно
  • галета за паниране

За соса:

  • 3-4 супени лъжици заквасена сметана
  • 1-2 супени лъжици горчица
  • 1-2 супени лъжици наситнен магданоз
  • малко сол на вкус

сиромашки кашкавал пане

Приготвяне: 

Сложете вода в тенджера според указанията и количеството, което ще приготвите. Използвах 100 г инстантна полента. Поставете качамака на прах във водата и гответе на слаб огън, като разбърквате от време на време, особено когато започне да се сгъстява.

Когато полентата се свари, отстранете от огъня и добавете пармезана. Разбъркайте бързо, за да се разтвори. Подправете със сол и смлян черен пипер, след което разбъркайте, за да се комбинират. Изсипете полентата в плитък съд с дебелина 1 см и оставете да изстине напълно и да се втвърди.

качамак с пармезан

Най-добре е да разполагате със силиконова тавичка или да облицовате формата с прозрачно стреч фолио, за да обърнете по-лесно охладената полента и да я нарежете на кубчета, пръчици или във форма, която предпочитате.

качамак пане

В отделни съдове се приготвят разбити едно-две яйца, брашно и галета. Всяко парче полента се набрашнява първо от двете страни, след което се потапя хубаво в разбитото яйце и накрая се покрива хубаво с галета/панировъчни сухари.

панирана полента

Изпържете ги в загрято олио на умерена температура. Подредете готовите парчета полента върху кухненска салфетка, за да попие излишната мазнина, след което ги поднесете като предястие със сос. Ето как се прави сосът:

За соса: Заквасената сметана се смесва с горчица и наситнен магданоз. Добавете сол и разбъркайте добре, след това овкусете и подправете на вкус. Може да добавите и настъргана кисела краставичка. Към запържената полента вместо сос може да се сервира гарнитура от задушени зеленчуци.

сиромашки паниран кашкавал

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft