300 мл олио
150 мл гореща вода
1 бакпулвер
около 500 гр. брашно
За овалване:
около 200 гр. пудра захар
1 ванилова захар
Освен това: мармалад на вкус, локум
1. Включете фурната на 200 градуса.
2. Смесете водата и олиото, изсипете бакпувера, разбъркайте и добавете брашното постепенно - лъжица по лъжица. Първо бъркайте с лъжица, а след това доомесете на ръка.
3. Разделете тестото на 3-4 топки, поставете ги върху набрашнен плот. Разточете ги на кръгла кора, нарежете я на триъгълници и в широкия край на всеки поставете по малко мармалад или сладко, а може и парче локум. Навийте на кифлички, подредете ги върху покрита с хартия за печене тава и веднага ги пъхнете в загрята фурна. Печете до златисто.
4. Още горещите сладки оваляйте в пудра захар, смесена с ванилия.