Сироп от рози
22 Декември 2011
37174
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг захар
125 г цвят от рози
1 лъжичка лимонтузу
Розите се почистват от жълтата им част
Листата на розите се разтриват с ръце.
Заливат се с вода да се покрият и се варят, докато листата поомекнат.
Слага се захарта.
Ври до леко сгъстяване.
Прецежда се през цедка и платно, за да се отстрани цветът.
Сиропът се вари още малко.
Ръси се лимонената киселина или сок от 1/2 лимон.
Забележка. Към изцедените листа от розите може да се остави малко от сиропа.
Получава се вкусна плънка за палачинки.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари