1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. хлебна сода
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. олио
1 бр. лимон
3 с.л. какао по желание
За сиропа:
1/2 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
За крема:
1 ч.ч. пудра захар
125 г масло
3 с.л. прясно мляко
За гарниране:
2 ч.ч. едросмлени орехи (или шоколадови стърготини)
Сварява се сироп от захарта и водата. Докато сиропът изстива, изпича се тесто от посочените продукти, като предварително се смесва содата с брашното и след това се добавят към киселото мляко, захарта, олиото, настъргана кора и сока от лимона и по желание какао. Изпича се в умерена фурна. Топлият сладкиш се залива със студения сироп или студения сладкиш с топъл сироп. Сладкишът се охлажда и намазва с крем, приготвен от пудрата захар, маслото и млякото, разтопени на котлон или разбити с миксер. Поръсва се обилно със смлените орехи (шоколадови стърготини).