Обелете и настържете ябълките в дълбока купа. Изсипете при тях водата, олиото и останалите сухи съставки (като смесите бакпулвера с брашното). Бъркайте, докато сместа се хомогенизира добре и заприлича на кексово тесто.
Изсипете готовото тесто във форма за кекс, предварително намаслена и набрашнена, с диаметър около 26 см. Печете в предварително загрята фурна на около 180 градуса за 40-50 минути. Щом изстине сладкишът, пригответе сиропа: смесете продуктите за него в касерола на загрят котлон и бъркайте от време на време, докато течноста поизври и заприлича на сироп. Залейте с горещия сироп изстиналия сладкиш и щом поеме течността, нарежете на парченца!
По желание може да поръсите с натрошени на ситно ядки, кокос и пр. или да гарнирате с парченца ябълка.
Сиропиран ябълков сладкиш
21 Октомври 2013
74325
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари