Сиропирана крем-пита (Галактобурико)

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сиропирана крем-пита (Галактобурико)
Сиропирана крем-пита (Галактобурико)
admin
Добавена от: admin
53394
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 кг бутер тесто
110 г масло
За крема:
1 л. прясно мляко
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. грис
5 яйца
3 с.л. масло
2 опак. ванилии
За сиропа:
3 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
1 ч.л. лимонов сок
1 лимонова кора
канела

Време: 50 минути

Млякото (1 л.) се загрява, докато заври. Грисът (1 ч.ч.) се изсипва на струйка в него, като непрекъснато се бърка с дървена лъжица. Вари се до сгъстяване. Снема се от огъня.
Яйцата (5 бр) се разбиват със захарта (1 1/2 ч.ч.) и ванилията (2 опак.) и се добавят към сварения грис, като непрекъснато се разбърква. Добавя се маслото (3 с.л.), разбърква се и се покрива с прозрачно готварско фолио, за да не се образува коричка.
Средна по диаметър кръгла тава се намазва с масло. В нея се слага половината от бутер тестото (1/2 кг), като се оставят краищата му да стърчат извън съда. Намазва се с масло. Свареният грис се изсипва и изравнява. Краищата на тестото се обръщат навътре. Покрива се с останалата половина от бутер тестото. С четчица се намазва с разтопено масло. С остър нож се нарязва на ромбчета горната част на баницата, като кремът не бива да се докосва. Напръсква се леко с вода и се пече при 200 градуса 30 минути.
Захарта, водата и канелата се варят 5 минути. Добавя се лимоновият сок (1 ч.л.) и се вари още 2-3 минути. Снема се от огъня. С този сироп се залива опечената баница, като трябва да се спазва правилото - ако едното е топло, другото да е студено.
Поднася се добре охладена.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft