Най-напред яйцата се разбиват със захарта, докато се получи гъста смес. В сместа се добавят млякото, олиото, бакпулверът, брашното и се бие бавно, на ниска скорост на миксера. Сместа се разделя на две части, като в едната част се добавя какаото.
Двете смеси се сипват лъжица по лъжица в средата на малка кръгла тавичка (или тортена форма), като се редуват. Пече се на 180 градуса около половин час.
Сиропът се приготвя преди тортата, защото трябва да е студен. В касерола се сипват водата и захарта и се оставят да врат точно пет минути от момента на завирането. Махат се настрана и в горещия сироп се натрошава шоколадът, като се бърка непрекъснато, докато се разтвори. Преди да се залее тортата с охладения сироп, в него се добавят и двете лъжици ром.
След като тортата изстине, се нарязва на кубчета и се залива със студения сироп.
Добър апетит!!
Сиропирана торта Зебра
19 Юли 2014
22411
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари