Сиропирана торта с грис и мак
21 Февруари 2014
6729
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Яйцата се разбиват добре със захарта, след това се прибавя олиото и се бърка с лъжица. След това се добавят грисът и маковото семе и отново се разбърква. Най-накрая се прибавя смесеното с бакпулвера брашно, както и настърганата портокалова кора.
Тестото се прехварля в намазнена и набрашнена тавичка и се пече 30 минути на 190 градуса (или до готовност).
Готовата и охладена торта се нарязва на парчета, след което се залива с горещия сироп. Сиропът не трябва да е много гъст - варете го около 15 -20 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари