Сиропирана торта с грис и мак

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сиропирана торта с грис и мак
Сиропирана торта с грис и мак
admin
Добавена от: admin
6729
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 яйца
1 чаша (200 мл) захар
1 чаша олио
100 гр грис
100 гр маково семе
1,5 чаши брашно
1 портокал (само настърганата кора)
1 бакпулвер
За сиропа:
2 чаши вода
1,5 чаши захар

Яйцата се разбиват добре със захарта, след това се прибавя олиото и се бърка с лъжица. След това се добавят грисът и маковото семе и отново се разбърква. Най-накрая се прибавя смесеното с бакпулвера брашно, както и настърганата портокалова кора.

Тестото се прехварля в намазнена и набрашнена тавичка и се пече 30 минути на 190 градуса (или до готовност).

Готовата и охладена торта се нарязва на парчета, след което се залива с горещия сироп. Сиропът не трябва да е много гъст - варете го около 15 -20 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft