![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
2 чаши брашно
1/8 ч.л. канела
щипка индийско орехче
5 с.л. вода
5 с.л. кокосово мляко
За сиропа:
1 чаша захар
1 чаша вода
½ ч.л. екстракт ванилия
Сложете брашното, канелата и индийското орехче в голяма купа и объркайте добре. Прибавете водата и кокосовото мляко и омесете сместа, докато се получи твърдо тесто. Оставете да почива половин час.
Разточете отпочиналото тесто до дебелина 0,5 см. и с остър нож нарежете на тънки ивици.
В тиган с дебело дъно сложете няколко пръста олио и оставете да се загрее на умерен огън. Щом олиото се сгорещи, сложете няколко ивици от тестото и ги изпържете, докато станат златисто-кафяви на цвят и хрупкави. Извадете от олиото и отцедете върху чиния, покрита с хартиени салфетки.
За сиропа:
Сложете водата и захарта в тиган за сос. Загрейте сместа и варете, докато захарни кристалчета се отделят по стените на тигана. Добавете ванилията и объркайте бързо. Сложете изпържените тестени пръчици в голяма метална купа. Излейте отгоре около 1/3 от сиропа и разбъркайте, за да ги покрие. Добавете още сироп, ако е необходимо, но добавяйте по малко всеки път. Изчакайте захарта да попие добре в пръчиците, като бъркате от време на време, за да не залепнат.