Сиропирани филийки с бадеми

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сиропирани филийки с бадеми
Сиропирани филийки с бадеми
admin
Добавена от: admin
7407
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 бр. тостерни филии хляб
6 с.л. гий или 7-8 с.л. масло
400 мл кондензирано мляко
400 мл прясно мляко
80-100 г захар
3 капсули зелен кардамом
1/4 ч.л. кончета шафран (1 малка щипка)
2 с.л. филирани бадеми
1 с.л. нарязан шам-фъстък, безсолен
 

Капсулите кардамом се срязват, зърната се изваждат и се смачкват леко. В тенджерка се смесват прясното и кондензираното мляко, добавят се зърната кардамом. Млякото се вари около 20 минути, като се разбърква редовно. Слагат се конците шафран и се вари още 20-30 минути, като се бърка. Трябва да преполови обема си.
Филиите се разполовяват по диагонал и се изпържват в мазнината до златисто-кафяво. Предвидена е 1 с.л. гии за една филия.

Филиите се оставят да се охладят няколко минути. В дълбока чиния се слага малко от млечния сос, слагат се няколко триъгълни филийки и се заливат с няколко лъжици от соса. Оставят се 10 минути да поемат добре. При сервирането се покапват отново със сос, поръсват се със запечени бадеми и шам-фъстък.
Филийките могат са се сервират и охладени в хладилник.
* Ако ползвате подсладено кондензирано мляко, захарта отпада. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft