Сиропирани яйчени топчици
22 Декември 2011
4495
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Разбийте много добре жълтъците с миксер и ги изсипете в малка, намазана с масло тавичка. Пекат се 45 минути на слаба фурна. От захарта, 200 мл вода и канелата се сварява гъст сироп.
От изпечените яйца се загребват топчета с помощта на лъжица за сладолед и се пускат в сгорещения сироп. Добавя се конякът и след известно време се изваждат напоените топчици.
Трябва да престоят 2 часа, преди да се сервират.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари