500 г големи скариди
бекон
2 глави лук
1 скилидка чесън
2 бр. яйца
4 с.л. брашно
олио
1/4 ч.ч. кетчуп
2 с.л. сос Уорчестър
3 с.л. захар
щипка черен пипер
2 с.л. царевично брашно
сол
Скаридите се обелват и изчистват и се разтварят на две по дължина (да станат във формата на пеперуда). Лукът се нарязва и се задушава в олио и когато е готов се разпределя в чинии. Яйцата се разбиват и към тях се добавя брашното за да се получи плътна смес. Върху всяка скарида се слага по парченце бекон и като се придържат заедно се потапят в панировката и се слагат в горещо олио за 2-3 минути. След като са готови се оставят да се изцедят на салфетка.
В купа се смесват кетчупа, сосът Уорчестър, захарта, черния пипер и 1/2 ч.ч. (100 мл) вода. В загрято олио се изпържва счукания чесън с малко сол до златисто. Към чесъна се добавя кетчупената смес и се оставя да заври. Добавя се царевичното брашно размито с 2 с.л. вода и се разбърква докато сосът се сгъсти.
Скаридите се подреждат върху лука и се заливат със сос.