1 парче джинджифил – 5 см. (обелено и едро нарязано)
1 голяма глава лук (едро нарязана)
1 червена пиперка (едро нарязана)
4 домата (едро нарязани)
4 ч. ч. рибен бульон
1 с. л. рибен сос
1/4 ч. л. лют червен пипер
4 ч. ч. кокосово мляко
48 бр. големи опашки от скариди
3/4 ч. ч. кориандър (ситно нарязан)
1/2 ч. ч. магданоз (ситно нарязан)
Сложете джинджифила, лука, пиперката и доматите в кухненски робот и пасирайте на гладко пюре. Изсипете сместа в тенджера и варете на най-високата степен 3-4 мин., като непрекъснато бъркате.
Прибавете рибния бульон, рибния сос и червения пипер и разбъркайте хубаво. Оставете да заври, намалете котлона и варете 10 мин. Прибавете кокосовото мляко и скаридите и варете на най-високата степен, като бъркате непрекъснато около 3 мин. Намалете котлона и варете още 3 мин. Преди да сервирате прибавете кориандъра и магданоза и разбъркайте.