2 с.л. зехтин
1 малка глава лук, накълца
3 скилидки чесън, смлени
2 филенца аншоа, ситно нарязани
1/2 ч.л. смлян лют червен пипер
2 чаши малки чери доматчета
1/3 чаша маслини Каламата без костилки, нарязани (в зехтин или олио)
1/2 чаша сухо бяло вино
2 ч.л. каперси, изплакнати
500 гр. средно големи скариди, обелени и почистени от жилките
прясно нарязан магданоз за украса
Загрейте зехтина в голям съд на умерен огън. Сложете вътре лука и задушете, докато започне да омеква. Прибавете чесъна, аншоата и лютия пипер. Задушавайте около 1 минути, докато продуктите пуснат аромата си. Добавете доматите, маслините, бялото вино и каперсите. Задушавайте, разбърквайки често, докато доматите започнат да се разпадат, а сосът се сгъсти. Сложете вътре скаридите и гответе, докато порозовеят и са напълно сварени. Поднесете в купички с домашен хрупкав хляб, или объркайте със спагети. Украсете ястието с магданоза.