Днес ще споделя с вас една много лесна рецепта за сладолед от две съставки, чиято подготовка ще отнеме само 5-10 минути от времето ви.
Рецепта:
- Сметана - 500 грама
- Не гъсто сладко - 250-300 грама
Да започнем с това, че ще ви трябва любимото ви сладко, аз избрах сладко от череши, 250 грама.
За да се отървете от големите парчета плодове, използвайте потапящ се блендер, за да пасирате сладкото до гладкост.
Изберете сладко за сладолед по ваш вкус; Предпочитам череша заради нейния ярък аромат и вкус.
След това преминаваме към сметаната. Препоръчвам да ги поставите във фризера за около 30 минути преди да разбиете.
Преди да започнете да разбивате, разклатете добре пакета със сметаната, за да стане хомогенна.
Важно е съдът за разбиване да е сух и чист, това е от решаващо значение за постигане на желаната текстура на крема.
Използвайте ръчен или планетарен миксер с бъркалка за разбиване.
Колкото по-високо е съдържанието на мазнини в сметаната, толкова по-бързо ще достигне желаната консистенция. Кремът с 35% масленост се разбива по-бързо от 33%.
Доведете сметаната до меки върхове. Те трябва да се смесват лесно с другите съставки и да не се стичат от бъркалките на миксера.
Сега, продължавайки да биете на минимална скорост, постепенно добавете конфитюра.
Кратко време е достатъчно, за да може сметаната да се смеси добре със сладкото. След като опитате тази смес, ще се убедите в нейното превъзходство: черешовият маслен крем се оказва невероятно вкусен.
Изсипете сместа в съд, заравнете и поставете във фризера за 5-6 часа.
Сладоледът не изисква разбъркване по време на процеса на замразяване, тъй като не се образуват ледени кристали.
Най-добре е да направите сладоледа предната вечер, за да можете да се насладите на този летен десерт на следващия ден.
След като замръзнат, оформете топчета и ги поставете в подходящи форми за сервиране