Киселото зеле една от традиционните български храни през зимата.
Приготвено по правилния начин, то е не само вкусно, но и изключително полезно за здравето, тъй като е богато на витамини и пробиотици.
От jenata.blitz.bg сме убедени, че разполагате с куп рецепти, по които да приготвите този любим зимен деликатес. Въпреки това ви предлагаме още една, на която попаднахме в сайта 7kefa.com.
Най-хубавото е, че още на следващия ден ще е готово за консумация!
Ето от какво се нуждаете за приготвянето му:
Обелете чесъна и го нарежете на тънки филийки.
Смесете зеленчуците, прехвърлете ги в стерилизиран буркан и пригответе марината.
Във водата се добавят сол, захар и подправки и се вари 10 минути.
Зелето се залива с гореща марината, а като изстине се прибира в хладилника.
Добър апетит!