Най-често печената риба определено може да кажем, че е скумрията. Това не е тайна. Но може да се пече по различен начин. Например, една добра марината се състои не само от билки и подправки . В идеалния случай използвайте някакъв вид млечни продукти. Скумрия в канапе от кисело мляко, е нереалистично вкусна без характерната миризма, която много хора не обичат и избягват точмо, заради нея
Трябва ли да добавите зеленчуци? Не. Оставете само маринованата риба във фурната. Ако искате зеленчуци, поднесете салатата или гарнитурата (картоф, ориз) към приготвената маса. Факт е, че скумрията в киселото мляко ще се изпече достатъчно бързо и зеленчуците ще останат недопечени
съставки
скумрия 2 броя
лук 1 брой
кисело мляко 150 ml
лимон 0.5 бр.
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Провансалски билки на вкус
подготовка
Изчистете рибата и нарежете. Нарежете лукът на половинки пръстени.
Загрейте фурната до 180 ° C. Прехвърлете скумрията заедно с маринатата в тавика за печене и ги изпратете във фурната за половин час.
Скумрията, която се пече по този начин е повече от рибно ястие . Нежното филе се топи в устата ви. Дори и студена, тя остава вкусна и удовлетворяваща. Трябва ли да се върна към старата рецепта, ако новата е толкова успешна? Опитайте и решете сами.