Сигурно сте опитвали различни варианти на пълнени кюфтета - например обичаното у нас татарско кюфте . Но за разлика от повечето рецепти, в които присъстват продукти като гъби и кисели краставички, например, днес ще ви научим как да си приготвите необичайните кюфтета "От пиле мляко" .
Пилешката кайма , напоена със соковете на плънката, придобива необичаен сметанов вкус. Ето как се правят тези вкусни пълнени кюфтета :
Пълнени кюфтета с кашкавал и яйце
Продукти:
500 гр.мляно пилешко месо
2-3 резена пшеничен хляб
1 глава лук
2 сурови яйца
2 варени яйца
копър или магданоз
200 мл прясно мляко
1/2 чаша брашно
100 гр.настърган кашкавал
20 гр.масло
сол, черен пипер на вкус
сода на върха на ножа
Приготвяне:
Накиснете хляба в 100 мл прясно мляко. Пуснете през месомелачката лука и хляба, заедно с млякото, в което е бил напоен.
Добавете сместа към каймата, заедно със сол, черен пипер на вкус и добре омесете всичко.
Пригответе плънката: варените яйца и кашкавала настържете на ситно ренде, добавете нарязаните зелени подправки и разбъркайте.
Вземете малко от каймата, оформете на сплескан диск и в средата сложете лъжичка от плънката.
Затворете плънката с каймата и оформете кюфте.
Пригответе панировката: разбийте суровите яйца със 100 мл мляко, добавете брашното, содата, малко сол и черен пипер.
Потопете всяко кюфте в панировката и го изпържете в сгорещено олио до готовност.
Поднесете с картофено пюре или салата от пресни зеленчуци!