Слагам само 2 неща в плънката на баницата и удря тавана на фурната, докато се пече! Най-добрата рецепта е тук:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Слагам само 2 неща в плънката на баницата и удря тавана на фурната, докато се пече! Най-добрата рецепта е тук:
Слагам само 2 неща в плънката на баницата и удря тавана на фурната, докато се пече! Най-добрата...
71583
Източник: За Жената
Слагам само 2 неща в плънката на баницата и удря тавана на фурната, докато се пече! Най-добрата рецепта е тук:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Баницата със сирене ми е най-любима, откакто се помня. Обичам също баница с месо, праз и гъби, но тази със сирене завинаги е моят номер едно, може би заради уникалната рецепта, която следвам от години.

Става невероятно пухкава и буквално виждаш как се надува пред очите ти, докато се пече във фурната. Добавят към плънката 2 допълнителни продукта, извън обичайните, и мисля, че именно те й придават мекотата и невероятния вкус. Ако искате и вашата да изглежда така, следвайте рецептата за Най-пухкавата баница със сирене . Ето какво ви трябва:

Най-пухкавата баница със сирене

Продукти: 

  • 500 г кори за баница (по-дебели)
  • 4 яйца
  • 500 г сирене
  • 300 мл кисело мляко
  • 100 мл олио
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1/2 пакетче бакпулвер
  • 150 г кашкавал
  • 1 супена лъжица сусам

Приготвяне: 

Яйцата се разбиват с вилица, след което се добавя натрошеното сирене и се разбърква. Добавете киселото мляко, олиото, солта и бакпулвера. Настържете кашкавала, добавете и разбъркайте.

плънка за баница

Снимка: Pinterest

кашкавал в плънката

Снимка: Pinterest

Едната кора се поставя върху намаслена и набрашнена тава с по-малки размери (или застлана с хартия за печене), да покрие ръба и дъното на тавата (страните трябва да излизат от тавата).

редене кори за баница

Снимка: Pinterest

Ако използвате по-голяма тава, увеличете съответно съставките, а на дъното сложете 3-4 кори, всяка от които излиза поне 2/3 от тавата). Ако използвате най-тънките кори (за баклава), тогава използвайте по две кори.

плънка и кори

Снимка: Pinterest

Разпределете няколко лъжици плънка, след това намачкайте следващата кора и върху нея сложете плънка. Така редуват се корите и плънката, докато се стигне до последната. Намажете отгоре с масло, смесено с малко плънка. Поръсете със сусам.

приготвяне наложена баница

Снимка: Pinterest

Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200°C за около 40 минути (готова е, когато се надигне и покафенее).

баница във фурната

Снимка: Pinterest

Извадете от фурната и изчакайте няколко минути да се охлади, след което нарежете и сервирайте. 

парчета баница

Снимка: Pinterest

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft