Слагам свинското филе направо върху НАСТЪРГАНИТЕ картофи и правя деликатес, за който не сте и мечтали!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Слагам свинското филе направо върху НАСТЪРГАНИТЕ картофи и правя деликатес, за който не сте и мечтали!
Слагам свинското филе направо върху НАСТЪРГАНИТЕ картофи и правя деликатес, за който не сте и...
47368
Слагам свинското филе направо върху НАСТЪРГАНИТЕ картофи и правя деликатес, за който не сте и мечтали!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Страхотна рецепта от домашната ни готварска книга - вариация на тема шницел, но в компанията на хрупкав настърган картоф и разтопен кашкавал. Привлякохме ли вниманието ви? 

Картофите и месото получават напълно нов привкус в тази версия.

Ако искате да опитате нещо специално и нещо много вкусно, горещо препоръчваме тази рецепта за Шницел в картофена шуба - месото е крехко и перфектно задушено в "шубата" от картофки, които от своя страна имат перфектната хрупкава коричка! Нарекохме рецептата Тарикатски шницели :

Тарикатски шницели

Продукти:

6 средно големи картофа

6 резена свинско филе

Сол

Подправки на вкус

3 яйца

Лук

2 лъжици обикновено брашно

2 яйца

80 г кашкавал

Приготвяне:

Обелете 6 средно големи картофа.

Настържете ги на едро ренде.

Покрийте със студена вода и оставете да престоат 5 минути.

След това отцедете и изстискайте хубаво от водата.

Нарежете месото на 6 по-дебели филийки.

Начукайте ги леко под фолио и поръсете със сол и черен пипер.

начукани пържоли

Добавете 3 яйца към картофената смес.

Почистете лука, настържете го и го добавете към картофената смес.

картофи с яйца

Добавете брашно, сол, черен пипер и разбъркайте.

В отделна купа се разбиват 2 яйца.

Загрейте малко олио в тиган.

Гребнете от картофената маса и я пуснете в тигана във формата на палачинка.

картофена палачинка

Върху картофите се нарежда парче месо, предварително панирано в разбитото яйце.

Покрийте с още лъжица от картофената маса и запържете до златисто от двете страни.

тарикатски шницел

Готовите шницели се прехвърлят в тава, застлана с хартия за печене, и се пекат в загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути.

шницели в картофена шуба

След определеното време шницелите се изваждат от фурната и се поръсват с настърган кашкавал.

шницел с кашкавал

Пекат се на 200°C още 5-7 минути.

Сервирайте поръсени с наситнен копър или магданоз.

шницел с кашкавал и копър

Желаем ви добър апетит! :-)

 

Снимка: pixabay

 

Видео урок:

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft