В съвременния свят всяка минута е ценна, но винаги искате да хапнете нещо вкусно! Трудно е да се повярва, но огромен брой десерти могат да се приготвят бързо, вместо да стоите в кухнята 1,5-2 часа.
Ние сме направили за вас селекция от най-добрите бързи шоколадови десерти , за приготвянето на които няма да отделите повече от 15 минути. Това е много удобно: можете да станете по-късно, но все пак да пиете кафето си с парче тортичка
Шоколадово брауни
Съставките
150 г масло
65 гр. Какао
200 г захар
2 яйца
1 ч.л.
100 г брашно
подготовка
Загрейте маслото в микровълновата за около 30 секунди. След това го смесете със захар, какао и ванилия. Леко разбийте сместа, добавете яйцата едно по едно, след това изсипете брашното и разбъркайте до гладкост.
Намажете съда на микровълновата фурна и изсипете тестото. Задайте максимална мощност и гответе десерт за около 5 минути.
Шоколадова торта
Съставките
100 г брашно
100 г тъмен шоколад
100 г захар
50 г масло
3 яйца
1 ч.л. сода
350 гр. Nutella
подготовка
Разтопете маслото и шоколада и след това ги смесете. Разбийте яйцата със захарта до гладкост. След това, като продължавате да разбиете, докато масата стане буйна, изсипете брашното. Изсипете леко охладената смес от масло и шоколад в брашнената смес, разбъркайте и добавете гасена сода.
Изсипете тестото в подходящ съд и печете тортата в микровълновата на максимална мощност за около 5 минути. След това разрежете по дължина на три части, намажете с Nutella, съберете тортата и я намажете отгоре. Ще изглежда по-впечатляващо поръсена с настърган шоколад.
Шоколадови топчета
Съставките
300 г шоколадови бисквитки
170 г кондензирано мляко
100 г масло
3 супени лъжици какао
подготовка
Комбинирайте какао, кондензирано мляко и меко масло до консистенцията на шоколадовата паста. Добавете натрошените бисквитки с пасатор.
От нея оформете топчета, поръсете със стърготини от бисквитки или какао.
Шоколадово фондю
Съставките
200 г шоколад
100 мл крем
плод на вкус
подготовка
Разтопете шоколада на водна баня, добавете към него сметана и разбъркайте до гладкост. Изсипете фондюто на порции, сложете шишчета с нарязани плодове и сервирайте лакомството.
Шоколадова торта
Съставките
150 г брашно
100 г захар
100 г кафява захар
0,25 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
120 гр. Какао
50 г маргарин
1 яйце
4 супени лъжици мляко
1 супена лъжица ванилия
150 мл вода
подготовка
За да направите тестото, смесете брашното, бакпулвера, бяла захар, сол и половината какао. След това добавете разтопения маргарин, мляко, яйце и ванилов екстракт, разбъркайте добре и изсипете в купа, подходяща за микровълновата.
Сега пригответе соса, като комбинирате останалото какао и кафява захар. Поръсете сместа отгоре върху тестото.
Загрейте водата за няколко секунди и след това я изсипете върху тестото, като го натиснете с вилица и по този начин оставите части от водата да се оттичат към дъното.
Задайте микровълновата на максимална мощност и сложете тортата за около 5 минути. Сервирайте по-добре с лъжички сладолед.
Шоколадов мъфин
Съставките
40 г масло
100 г захар
1 яйце
1 ч.л. ванилия
50 мл мляко
80 г брашно
2 с.л. какао
0,25 ч.л. бакпулвер
сол на вкус
подготовка
Смесете омекналото масло с яйце, захар, мляко и ванилия, пресейте брашното с бакпулвера, добавете какао и сол, разбъркайте добре. Намажете удобна за микровълновата форма с масло и поставете тестото в него. Задайте максималната мощност и гответе за около 3 минути.
Шоколадови бисквитки
Съставките
1 чаша кашу
150 г фурми
20 г овесени ядки
100 г тъмен шоколад
сол на вкус
подготовка
Смелете кашу до състоянието на трохи с помощта на мелачка. Добавете фурмите и овесените ядки и разбъркайте до гладкост. Настържете шоколада и добавете към ядковата маса със сол, разбъркайте.
Потопете ръцете си във вода и направете малки топчета.
Шоколадова торта без печене
Съставките
300 гр. бисквитки
150 г масло
4 супени лъжици какао
250 г крема сирене
80 г захар за глазура
200 г тъмен шоколад
100 гр. сметана
подготовка
За да направите торта, разтопете маслото, нарежете бисквитките, смесете тези съставки, добавете какаото и разбъркайте до гладкост. Поставете бисквитите на дъното на формата в равен слой и здраво натиснете например с чаша. Изпратете тортата в хладилника.
По това време можете да направите крема на тортата. За целта разбийте крема сиренето, като постепенно добавяте пудра захар. Разтопете шоколада на водна баня и въведете леко охладен в сместа от крема сирене и захар. Разбийте добре масата.
Отделно разбийте сметаната до получаване на въздушна маса, след което, като внимателно разбърквате, добавете към шоколадовата смес.
Сега извадете тортата от хладилника, която през това време е трябвало да се втвърди, равномерно разпределете крема върху нея и я изпратете обратно в хладилника за поне 5 часа.
Обърнете внимание на тези рецепти - те са прости и бързи. Спестете си време и енергия, но не се отричайте от удоволствието да се наслаждавате на сладки лакомства. Споделете рецептите си в коментарите!