Вкусен и много лесен сладкиш с грис с невероятен вкус, който се топи в устата. Рецептата ми хрумна, докато гледах телевизия и веднага станах да го направя.
Най-хубавото на Сладкиш "Всичко по две" е, че не е нужно да претегляте съставките на кухненски кантар, а с чаша от 200 мл - изключително лесно е.
Сладкиш Всичко по две
Продукти:
2 яйца
200 г захар
200 мл олио
200 мл мляко
200 г стрити орехи
200 г пшенично брашно (грис)
200 г брашно
2 настъргани ябълки
1 бакпулвер
1 ванилова захар
малко ром
50 г сладко от кайсии
50 г ситно нарязани орехи
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата, захарта и ваниловата захар в подходяща купа. Добавете маслото, млякото, ядките, гриса (пшенично брашно) и брашното, което сте смесили с бакпулвера.
Накрая смесете с настърганите ябълки и рома и изсипете сместа в намазнена и набрашнена тава (размер 20 × 35 см). Печете готовата смес в предварително загрята фурна на 190°C за 30 до 35 минути. Намажете изпечения сладкиш със сладко от кайсии и го украсете със смлени орехи.
Нарежете сладкиша на кубчета и сервирайте.