Без значение с колко изискани и завъртяни гарнитури се опитвате да нахраните семейството си, обзалагам се, че няма нищо, което може да се конкурира с печени картофи. Въпреки че дори това ястие трябва да може да се готви правилно . Вземете пример с тези пикантни картофи в соев сос .
Картофите в азиатски стил са пикантна гарнитура, която пленява от пръв поглед. Апетитна златиста коричка ви приканва да опитате поне парче от това ароматно ястие. Картофите в соев сос се приготвят на 2 етапа. Нека да ги разгледаме!
Съставки
Картофи 1 кг
Соев сос 40 гр
Слънчогледово олио 40 гр
Чесън 2-3 скилидки
Копър 1 пакет
Сол вкус
Черен пипер (смлян) вкус
Подготовка
Първо измийте и обелете картофите. Нарежете кореновите зеленчуци на четвъртинки. Сварете картофите във вода до полуготовност. Не добавяйте сол.
7 минути след кипене изцедете водата. Изсипете сместа от соев сос, олио, смлян чесън, сол и черен пипер в съдът с картофите.
Разпределете дресинга внимателно.
Картофите трябва да останат непокътнати. Намажете лист за печене с масло или застелете с пергамент. Разпределете картофите равномерно върху него. Изпратете го в предварително загрята фурна.
Пригответе гарнитурата в азиатски стил на 200 градуса за 15-20 минути. Картофите трябва да са златист-окафяви. Поръсете готовото ястие с накълцани подправки и сервирайте.
Тези картофи в соев сос са подходящи като гарнитура за печено пиле и всякакъв вид месо. Лично аз готвя и бутчета с тях. Деликатното месо се съчетава с пикантните картофи. Как се пече този легендарен кореноплоден зеленчук? Споделете любимата си рецепта!